PRETRAGA

DŽONATAN DŽEKSON OBJAVIO SNIMAK SRPSKIH SVETINJA NA KOSOVU

 • r.micanovic
 • 29/06/2020 18:26
 • Pregleda: 112
 • http://rtvpuls.com/vesti/dzonatan_dzekson_objavio_snimak_srpskih_svetinja_na_kosovu/29387
 • HOLIVUD, 29.jun - Holivudski glumac Džonatan Džekson, kojeg su mnogi gledali u serijama "Opšta bolnica" i "Nešvil", snimio je video o srpskim svetinjama na Kosovu, prenosi B92.

  Video je postavljen na Jutjubu, traje nešto više od pet minuta i u njemu se prikazuje "život" manastrira Hilandar, ali i prirodna lepota koja ga okružuje, kao i srpskih svetinja na Kosovu.

  Uz blagoslov Visokoprepodobnog arhimandira Metodija Igumana Svete carske srpske lavre Hilandar, kako se navodi na početku videa, on je ovaj snimak objavio je pod nazivom "Kosovo (svih žalosnih radost)".

  Muziku i tekst je uradio sam Džekson. Zanimljivo je da je posle tri godine godine proučavanja različitih vera postao pravoslavac.

  Džonatan Džekson je američki glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada. Rođen je 1982. u protestantskoj porodici, navodi se u kratkoj biografiji ispod snimka.

  "U potrazi za istinskom verom mučenika i Svetih Otaca prešao je u Pravoslavlje 2015. godine. Pesmu Кosovo (Svih žalosnih radost) napisao je iz ljubavi prema srpskom narodu i Crkvi, dajući lični, umetnički i molitveni doprinos očuvanju Кosova i Metohije", navodi se, te dodaje.

  "Iako Džonatan nije učestvovao u izradi spota, njegova muzika i izvođenje su se u potpunom suglasju spojili sa svetlopisima koji su nastali na Кosovu i Metohiji. Svešteno bratstvo manastira Hilandara i Zadužbina Hilandara u Beogradu, blagodare Džonatanu Džeksonu, kao i svima koji su učinili da se ovaj spot premijerno prikaže na Vidovdan 2020. godine".
  Izvor: Kosovo online


  PULS NARODA