PRETRAGA

ELJEZI: PREBROJAVANJE GLASOVA BIĆE ZAVRŠENO OVE NEDELJE

 • r.micanovic
 • 19/10/2021 15:36
 • Pregleda: 55
 • http://rtvpuls.com/vesti/eljezi:_prebrojavanje_glasova_bice_zavrseno_ove_nedelje/36148
 • PRIŠTINA, 19.oktobar - Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi rekao je danas da se očekuje da će CIK do kraja ove nedelje završiti prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih u nedelju, prenosi Ekonomija onlajn.

  „Služba za glasanje CIK-a proverava navodne koverte sa glasačkim listićima izvan Kosova, koji su stigli u periodu od 15. septembra do 15. oktobra. Tokom ovog perioda, CIK je primio oko 5.700 navodnih paketa sa glasačkim listićima. Tokom procesa verifikacije imaćemo jasnu sliku o tačnom broju glasačkih listića i da li su ih poslali glasači koji su na biračkom spisku van Kosova”, rekao je Eljezi.

  Prema njegovim rečima, nakon završetka ovih aktivnosti, preći će se na prebrojavanje uslovnih glasova, glasova osoba sa posebnim potrebama i glasova primljenih poštom.

  „To će biti učinjeno narednih dana i planiramo da to završimo ove nedelje”, rekao je Eljezi.

  On je naveo da CIK pokušava da ispuni svoje obaveze što je pre moguće, kako bi se pripremio za održavanje drugog kruga.

  „Prema zakonu o lokalnim izborima, on mora da se održi četiri nedelje posle prvog kruga i Centralna izborna komisija je fokusirana na okončanje svih procedura u vezi sa izborima za gradonačelnika, odnosno na objavljivanje i overu konačnih rezultata, kako bi se ispoštovali zakonski rokovi”, navodi Eljezi.

  On je naglasio da će CIK utvrditi period izborne kampanje za političke subjekte i njihove kandidate u drugom krugu izbora za gradonačelnike opština.
  Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online