PRETRAGA

EŠTON ĆE DANAS POSETITI BEOGRAD

  • 09/07/2013 10:27
  • Pregleda: 428
  • http://rtvpuls.com/vesti/eston_ce_danas_posetiti_beograd/2107
  • BEOGRAD, 09.jul - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton doputovaće danas u službenu posetu Beogradu gde će sa državnim vrhom Srbije razgovarati o primeni briselskog sporazuma i napretku Srbije prema EU.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se sa Ešton u 18.30 sati u Palati Srbija, saopštila je vladina Kancelarija za sradnju sa medijima.Dan kasnje Ešton će posetiti i Prištinu, saopšteno je iz njenog kabineta.
    Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izjavila je sinoć, posle 13. runde dijaloga u Briselu, da su nacrti rešenja za pitanja telekomunikacija i energetike gotovo finalizirani, a da će razgovori o tome biti nastavljeni tokom njene posete Beogradu i Prištini.
    "Od suštinskog značaja je da se rad na primeni briselskog sporazuma nastavi u predstojećim nedeljama i mesecima, kao što je predviđeno Planom implementacije. Zadovoljna sam što su oba premijera (Dačić i kosovski Hašim Tači) potvrdila posvećenost tom cilju", navodi se u saopštenju Eštonove izdatom posle sastanka.


    PULS NARODA