PRETRAGA

EŠTONOVA ĆE UBRZATI PROCES NORMALIZACIJE ODNOSA

 • 13/03/2013 20:17
 • Pregleda: 508
 • http://rtvpuls.com/vesti/estonova_ce_ubrzati_proces_normalizacije_odnosa/910
 • Hašim Tači

  PRIŠTINA, 13.mart  - Kosovski premijer Hašim Tači očekuje da poseta visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton Prištini bude podstrek postizanju sporazuma o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

  Tači je uoči njene sutrašnje posete rekao i da je obavio telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom, a u vezi sa procesom razgovora koji predvodi Brisel.
  "Biće to poseta koja će, verujem, učiniti pomake, a kako bi se sporazumi postigli ranije. Posebno ćemo se fokusirati na vremenske periode implementacije svih međudržavnih sporazuma i njihove mehanizme. U razgovoru sa gospodinom Rikerom, još jednom smo dobili podršku SAD za ceo ovaj proces”, kazao je Tači.

  Posvećenost Prištine razgovorima sa Beogradom je u cilju normalizacije stanja na severu, rekao je Tači koji je juče ponovio da će asocijacija srpskih opština funkcionisati u pravnom i ustavnom sistemu Kosova.
  "Formiraće se asocijacija opština sa srpskom većinom koja će imati svoj pravilnik o radu. Na dobrovoljnoj osnovi, svaka opština joj se može pridružiti. Ali, bez ikakvog zakonodavnog, izvršnog mandata ili trećeg sloja vlasti", dodao je Tači.
   


  PULS NARODA