PRETRAGA

EŠTONOVA REVOLTIRANA ZBOG NEPOSTIZANJA SPORAZUMA

 • 03/04/2013 12:28
 • Pregleda: 451
 • http://rtvpuls.com/vesti/estonova_revoltirana_zbog_nepostizanja_sporazuma/1203
 • Ketrin Ešton

  PRIŠTINA, 03. april - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton revoltirana je nepostizanjem sporazuma između najviših predstavnika Kosova I Srbije, pišu prištinski mediji."Posle 14 sati razgovora premijeri Hašim Tači i Ivica Dačić se nisu složili oko ovlašćenja koja treba da ima asocijacija srpskih opština na severu Kosova. Baronica Ešton je odustala od narednih formalnih sastanaka među stranama", piše dnevnik Zeri. Istorijski dan nije doneo sporazum, piše dnevnik Koha ditore i dodaje da je okončan ciklus direktnih suočavanja delegacija Kosova i Srbije u Briselu.
  Dnevnik Tribuna piše da su zapadne diplomate uznemirene pravcem koji je krenuo proces, pošto se očekuje da Srbi na severu Kosova u narednim danima donesu jednostrane odluke proglašavnje autonomije za sever, što bi uticalo na otežavanje situacije na terenu.
  Prištinski elektronski mediji su tokom jučerašnjeg dana detaljno izveštavali o toku razgovora premijera Srbije i Kosova i u redovnim informativnim emisijama imali direktna uključenja specijalnih izveštača koji su bili u Briselu.
   


  PULS NARODA