PRETRAGA

EU OD SRBA SA SEVERA KIM TRAŽI LOGO KOSOVA NA PROTOKOLU

 • r.micanovic
 • 04/01/2014 12:19
 • Pregleda: 390
 • http://rtvpuls.com/vesti/eu_od_srba_sa_severa_kim_trazi_logo_kosova_na_protokolu__/3446
 • KOSOVSKA MITROVICA, 04. januar  - Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova nisu  uspeli da s predstavnicima EU usaglase protokol i zakažu održavanje svečanih sednica četiri opštine na severu Kosova.
  Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izjavio je Tanjugu da su predstavnici EU tražili od njih da na pozivnicima za svečane sednice opština Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Severna Mitrovica bude logo Republike Kosovo što su oni, kako je rekao, odbili.
  "Sada su tražili da logo 'Republike Kosovo' i oznaka 'Vlada Kosova', osim na pozivnicma za sednicu, stoje i na tekstu svečane izjave koju odbornici i budući gradonačelnici opština treba da polože. Naš stav je da ti dokumenti treba da budu statusno neutralni ili da na njima stoji Kosovo*”, rekao je Jablanović.
  On je dodao da odgovor od predstavnika EU u vezi sa ovim problemom očekuju do ponedeljka, a da će svečane sednice opština na severu Kosova biti održane najverovanije 9. ili 10. januara kada je i krajnji rok za njihovo održavanje.
  Sastanak predstavnika EU s predstavnicima lokalnih samouprava sa severa Kosova održan je juče u Kosovskoj Mitrovici iza zavorenih vrata, a sastanku su prisustvovali i članovi Upravljačkog tima i oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević.
  Svečane sednice skupština četiri opštine na severu Kosmeta, koje su bile zakazane za 24. decembar, odložene su na zahtev Vlade Srbije i molbu Evropske unije, a kosovsko ministarstvo administracije i lokalne samouprave saopštilo je tada da četiri opštine na severu Kosova nisu ispunile pravne zahteve za održavanje svečanih sednica. Izvor: Tanjug


  PULS NARODA