PRETRAGA

EVROPA NE ŽELI NOVI KIPAR

 • 30/03/2015 18:42
 • Pregleda: 205
 • http://rtvpuls.com/vesti/evropa_ne_zeli_novi_kipar/5721
 • BEOGRAD, 30.mart - Potpredsednik nemačkog Maršalovog fonda Ivan Vejvoda ocenio je danas da je vlastima u Beogradu i Prištini u interesu da dođe do sprovođenja Briselskog sporazuma, istakavši da se već 10 godina svim vlastima govori da Evropa ne želi novi Kipar.
   
  "Otvaranje poglavlja 35 o Kosovu je veoma bitno", rekao je Vejvoda za B92.
   
  On smatra da Beogradu i Prištini puno toga zavisi od primene Briselskog sporazuma, i to Prištini dobijanje Sporazuma o stabilizaciji, a Beogradu otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.
   
  Vejvoda kaže da i Beograd i Priština razumeju realnost, odnosno da nema boljitka ako se ne ide napred, i da zbog toga treba očekivati rezultate.
   
  Govoreći o vraćanju lidera radikala Vojislava Šešelja u Hag, Vejvoda je naveo da je to pitanje za vladu i ministra pravde, a upitan da li će međunarodna zajednica reagovati na izjavu ministra za rad Aleksandra Vulina da je reč o pokušaju rušenja srpske vlade, odgovara da ne veruje da će se neko time baviti.
   
  Potpredsednik nemačkog Maršalovog fonda zaključuje da međunarodna javnost ipak čeka formalnu odluku i izjavu same vlade ili premijera ili onoga ko je meritoran, a to je ministar pravde.
   
  Izvor Tanjug
   


  PULS NARODA