PRETRAGA

GAZETA BLIC: RAMA I TAČI U MISIJI FORMIRANJA VLADE BEZ IZBORA

 • b.antic
 • 09/08/2019 17:23
 • Pregleda: 98
 • http://rtvpuls.com/vesti/gazeta_blic:_rama_i_taci_u_misiji_formiranja_vlade_bez_izbora/24713
 • PRIŠTINA, 09.avgust - Predsednik Kosova i premijer Albanije Hašim Tači i Edi Rama intenzivno rade na formiranju nove kosovske vlade bez vanrednih parlamentarnih izbora, piše danas prištinska Gazeta Blic.

  Pozivajući se na izvore bliske kosovskom predsedniku, Blic piše da osim što su u stalnoj komunikaciji, Tači i Rama su se navodno “tajno više puta tim povodom sastali u Tirani. Tim sastancima su prisustvovali i neki Tačijvi saradnici, ali se njihova imena ne navode.

  Ističe se, naime, da je albanski premijer Rama u “misiji da pomogne Tačiju u formiranju nove vlade bez izbora i da je, kako se navodi, čak u pregovorima s predstavnicima nekih političkih subjekata na Kosovu s namerom da ih nagovori da pristanu na taj scenario.

  Prema istom izvoru, u narednim danima se očekuje “intenziviranje napora (Tačija i Rame) na postizanju ovog cilja”, kako bi sve bilo gotovo pre 22. avgusta, za kada je zakazana sednica parlamenta o raspuštanju skupštine.

  Blic piše da je u Tačijevom kabinetu tražio potvrdu ove informacije, ali odgovor nije dobio.

  Inače, sve stranke vlastii i opozicije na Kosovu, uključujući i Demokratsku partiju Kosova, koju je Kadri Veselji nasledio od Tačija, izjasnile su se da su izbori jedini način za prevazilaženje situacije nastale pošto je Ramuš Haradinaj podneo ostavku na premijersku funkciju.

  Izvor: Tanjug