PRETRAGA

GRAD BG POMAŽE IZGRADNJU STANOVA U K.MITROVICI

 • r.micanovic
 • 14/02/2020 14:15
 • Pregleda: 28
 • http://rtvpuls.com/vesti/grad_bg_pomaze_izgradnju_stanova_u_kmitrovici/27055
 • KOSOVSKA MITROVICA, 14.februar - Grad Beograd uplatio je DP „Urbanizam“ Kosovska Mitrovica sredstva za igradnju stanova za žitelje zgrade "Samački blok" koji su izgoreli u požaru, a kojima Opština plaća stanarinu.

  Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je tokom posete tom preduzeću da je DP ”Urbanizam”, još jedna državna institucija koja pokazuje čvrstinu i postojanost Srbije na Kosovu.

  „Grad Beograd i zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić i ovog puta izašli su u susret i prepoznali probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odobrili pozajmicu od 42.000.000 dinara za izgradnju zgrade koja će rešiti stambeno pitanje ljudi iz 'Samačkog bloka'”, rekao je Spirić.

  Dodao je da je potrebno odrediti prostor na kome će se graditi stanovi i pojasnio da je to Trepčina zgrada i da je neophodna saradnja sa njima.

  Zahvalo se direktoru i zaposlenima u DP ” Urbanizam” na saradnji i projektima koje su izradili, a čija će se realizacija završiti u najkraćem mogućem roku.

  „Ovo je još jedan u nizu projekata sveobuhvatnog paketa mera pomoći građanima Kosova i Metohije, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića“, podsetio je Spirić.

  On je dodao da kroz sve realizovane projekte dokazujemo da je država Srbija i celokupno rukovodstvo uz nas.

  "Na nama je da sačuvamo državne institucije i zadržimo narod na ovim prostorima”, rekao je Spirić.

  Direktor DP ”Urbanizam” Miodrag Rakićević zahvalio je predsedniku Spiriću na poseti i naglasio da saradnja traje dugi niz godina i da će biti nastavljena.
  Izvor: Kosovo online


  PULS NARODA