PRETRAGA

GRENEL SA VUČIĆEM I TAČIJEM U MINHENU

 • internet
 • 14/02/2020 07:47
 • Pregleda: 53
 • http://rtvpuls.com/vesti/grenel_sa_vucicem_i_tacijem_u_minhenu/27044
 • MINHEN, 14.februar - Amerikanci veoma čvrsto i tvrdo insistiraju na hitnom ukidanju taksi, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom i istakao da ti razgovori nikada nisu laki za Srbiju.
   
  "Od izuzetnog je značaja da Amerikanci veoma čvrsto, tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah, hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine", rekao je Vučić novinarima u Minhenu.
   
  Kurti ne zna istoriju, mini šengen za snažnu ekonomiju
   
  Iza ideje o "mini Šengenu" ne stoji ništa drugo sem želje za snažnom ekonomijom, slobodnim protokom ljudi i kapitala i boljim životnim standardom za Srbe i Albance, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući ocenu Albina Kurtija da se iza "mini Šengena" krije namera Srbije da stvara "četvrtu Jugoslaviju".
   
  Vučić kaže i da se iz te Kurtijeve ocene vidi da on ne poznaje istoriju svog naroda, ni regiona, ali i da ima zavereničke teorije i misli da se "iza svega nesto krije".
   
  Grenel sa Tačijem
   
  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sinoć u Minhenu sa specijalnim predstavnikom američkog predsednika Ričardom Grenelom o nastavku dijaloga između Srbije i Kosova. Tači je naveo da je sa Grenelom razgovarao o dijalogu Kosova i Srbije i narednim koracima koje treba preduzeti kako bi se postigao konačni sporazum između Kosova i Srbije i kako bi Kosovo postalo član Ujedinjenih nacija.
   
  “Zahvalan za novu dinamiku koju je doneo ovom procesu i posvećenost miru i prosperitetu u regionu” poručio je Grenelu kosovski predsednik u poruci na Tviteru.
   
  Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA