PRETRAGA

GROBLJE U JUŽNOM DELU MITROVICE U RUŠEVINAMA I POD KOROVOM

 • b.antic
 • 22/02/2020 12:26
 • Pregleda: 63
 • http://rtvpuls.com/vesti/groblje_u_juznom_delu_mitrovice_u_rusevinama_i_pod_korovom/27170
 • S.MITROVICA, 22. Februar- Građani iz severnog dela Kososovske Mitrovice posetili su  pravoslavno groblje u južnom delu grada, gde su upalili  sveće i položili  cveće na humke svojih najmilijih. Crkvena opština  kosovskomitrovačka  i Privremeni  organ  Opštine Kosovka Mitrovica, organizovali su prevoz do groblja.

  I ove godine na Zadušnice veliki broj Srba iz Kosovke Mitrovice obišao je groblje u južnom delu grada. Slika kao i prethodnih godina – spomenici porušeni i zarasli u korov. Mnogi su imali problema da pronađu grobove svojih najmilijih.

  Svaki put nova šteta, ali Srbi ne odustaju od namere da posmrtne ostatke svojih umrlih sahrane na ovom pravoslavnom groblju, na zemlji gde su vekovima živeli njihovi preci.

  “Žalosno je što ovo moramo da gledamo iznova i iznova. Da gledamo polomljene spomenike, razrušene i razrovane grobove. Ono što se dešavalo od 1999. godine nije prestalo ni do dana današnjeg”, rekao je prota Staniša Arsić.

  Prevoz građana autobusima do groblja u južnom delu grada obezbedio je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica zajedno sa Crvenom opštinom kosovskomitrovačkom.

  Izvor: TV Most


  PULS NARODA