PRETRAGA

HADŽIU: KONFERENCIJA U MINHENU JE VEOMA VAŽNA, PREMA SRBIJI JEDINSTVEN STAV

 • b.antic
 • 13/02/2020 15:35
 • Pregleda: 78
 • http://rtvpuls.com/vesti/hadziu:_konferencija_u_minhenu_je_veoma_vazna_prema_srbiji_jedinstven_stav/27040
 • PRIŠTINA, 13.februar - Član Predsedništva Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu izjavila je da uprkos mogućim neslaganjima među političkim strankama, trebalo bi da postoji jedinstven stav prema Srbiji, a kada je reč o nacionalnom interesu, parlament i vlada trebalo bi da imaju širok konsenzus, prenosi Ljajmi.

  Ona je naglasila da će konferencija u Minhenu biti vrlo važna, dodajući da prema oceni kosovskog Ustavnog suda dijalog i spoljnu politiku vodi premijer Kosova uz konsultacije sa predsednikom.

  „Mi poštujemo Ustav Kosova i presudu Ustavnog suda. Rekli smo da će nova vlada imati drugačiji pristup upravljanju, ali i koordinaciju sa institucijama kada se radi o pitanjima od nacionalnog interesa“, navela je ona.

  Konferenciji u Minhenu će prisustvovati i specijalni izaslanik SAD za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel kao i srpski predsednik Aleksandar Vučić.

  Kosovski premijer Aljbin Kurti sužbeno je danas pozvao predsednika Kosova Hašima Tačija da koordiniraju stavove spoljne politike pre putovanja na konferenciju o bezbednosti u Minhenu, ali se ispostavilo da je Tači već otputovao.

  Konferencija se održava od 14. do 16. februara, a u njenom radu će učestvovati šefovi najmoćnijih evropskih država.

  Izvor: Kosovo Online   


  PULS NARODA