PRETRAGA

HODŽAJ: VOJSKA KOSOVA NAREDNE GODINE

 • Desk
 • 14/11/2017 15:31
 • Pregleda: 122
 • http://rtvpuls.com/vesti/hodzaj:_vojska_kosova_naredne_godine/16682
 • PRIŠTINA, 14. novembar - Potpredsednik Kosova Enver Hodžaj je pričao o aktuelnim zbivanjima u zemlji, i o tome da će Kosovo naredne godine imati svoju vojsku.
  Hodžaj u intervjuu za Ljami.net je komentarisao dijalog sa Srbijom i njenu politiku u odnosu na Kosovo, regionalnu konferenciju predloženu od strane Dačića i način na koji treba da reaguje vlada Kosova na ova dela.
  Hodžaj je pričao i o demarkaciji kao jednom od glavnih uslova za liberalizaciju viza, i ponovio je stav Demokratske partije o aktuelnoj verziji.
  On se izjasnio i o Asocijaciji opština sa srpskom većinom u vezi čega je istakao da do sada u Vladi Kosova nije se raspravljalo o tom pitanju.
  Što se tiče vojske, Hodžaj je izjavio da za to pitanje treba ujedinjenje u političkom spektru kako bi ubedili i Srbe da glasaju za ustavne promene.
  Hodžaj smatra da će naredne godine Kosvo imati svoju vojsku.
  Potpredsednik Demokratske partije je ukazao na očekivanja te partije za lokalne izbore koji će se održati 19. novembra,  rekao je da je ubeđen u pobedu DP-a u svim opštinama gde se glasa drugi krug.
  Izvor: RTK1