PRETRAGA

HOTI OBEĆAVA BRZU PODRŠKU PREDUZEĆIMA POGOĐENIM PANDEMIJOM

 • r.micanovic
 • 02/08/2020 16:46
 • Pregleda: 55
 • http://rtvpuls.com/vesti/hoti_obecava_brzu_podrsku_preduzecima_pogodjenim_pandemijom/29820
 • PRIŠTINA, 2.avgust - Kosovski premijer Avdulah Hoti, koji je danas posetio Dragaš, najavio je da će uskoro krenuti isplata pomoći za preduzeća na Kosovu, prenosi Koha.

  Hoti je rekao da je vlada, na čijem je čelu, posvećena pružanju podrške lokalnim proizvođačima, posebno u jeku pandemijske krize.

  "Na njih je uticala pandemija, već prvog meseca su dobili podršku za radnike. Sada verujem da ćemo odmah, čim zakon o budžetu stupi na snagu, učiniti ostalo da podržimo ta preduzeća, bez obzira koliko mala, zdrava su i imaju potencijala da prodru na domaće i međunarodno tržište," rekao je Hoti.

  On je istakao da su nakon odobrenja Skupštine revidiranog budžeta već započele pripreme za implementaciju Paketa za oporavak ekonomije, kako bi se podržala preduzeća koja su pogođena zbog kovid-19.

  „Budžet je odobren u drugom čitanju, a takođe i Fond za ekonomski oporavak. Sada smo započeli sa radom, a ministarstvo za privredu priprema sva potrebna uputstva i odluke kako bismo što pre rasporedili sredstva iz Fonda za ekonomski oporavak ", naglasio je Hoti.

  Posledice izazvane pandemijom koronavirusa nisu zaobišla ni fabriku mesa u Dragašu čiji je vlasnik Burim Piraj rekao da, uprkos poteškoćama i velikim gubicima, uspevaju da ne otpuste nijednog radnika.

  „Oko 15 odsto manje prihoda smo ostvarili nego što smo planirali, pa su i naše investicije stale. Pandemija nas je gurnula na investicije koje su trebale da se izvrše u martu-aprilu. Ali, mi se borimo i za sada ni jedan radnik nije ostao bez posla“, rekao je Piraj.
  Izvor: Kosovo Online/Koha ditore


  PULS NARODA