PRETRAGA

HUMANITARNI TURNIR U K. MITROVICI OTVORILI MIS SRBIJE ŠULKIĆ I KOŠARKAŠ KEŠELJ

 • 01/06/2016 10:34
 • Pregleda: 652
 • http://rtvpuls.com/vesti/humanitarni_turnir_u_k_mitrovici_otvorili_mis_srbije_sulkic_i_kosarkas_keselj/10097
 • Foto: Radio Kontakt plus

  KOSOVSKA MITROVICA, 01.jun - Sportsko humanitarni projekat, odnosno takmičenje u brzom šutiranju trojki, Trojka iz bloka održava se u Kosovskoj Mitrovici drugu godinu zaredom u organizaciji studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini(PU) sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

  Za učešće na takmičenju u brzom šutiranju trojki bilo je preko 60 prijavljenih a sav prihod namenjen je za obnovu kuće porodici Stojković iz sela Parteš na Kosovu i Metohiji.

  Turnir su sa po nekoliko šuteva otvorili Katarina Šulkić iz Zvečana, Mis Srbije 2015. i srpski košarkaški reprezentativac Marko Kešelj.

  Portparol organizacije Srbi za Srbe Miloš Simović zahvalio je svima na učešću, da, kako je rekao, pokažemo svoje sportske vestine ali I humano srce i pomognemo porodicama širom Kosova i Metohije.

  “Ove godine pomažemo naše Stojkoviće iz sela Parteš . Velika mi je čast i puno srce kada vas vidim u ovolikom broju, tu smo svi da pokažemo da Mitrovica zna za sport, za košarku, da je Mitrovica srce košarke isto kao što je srce Srbije I srce humanosti naravno” - istakao je Simović.

  Student prorektor Nemanja Biševac zahvalio je organizaciji Srbi za Srbe što su drugu godinu zaredom Kosovsku Mitrovicu stavili u kalendar za Trojku iz bloka, kao i našem reprezentativcu Marku Kešelju koji je došao da podrži turnir.

  Biševac je najavio još jedan veliki košarkaški događaj u Kosovskoj Mitrovici - Fiba basket turnir 3x3 koji će se održati na Vidovdan, 28.juna.

  Naš košarkaš Marko Kešelj pozdravio je sve prisutne, a organizatorima poželeo još dugo godina uspešnog rada.

  “Ovo što oni rade to je jedan fenomenalan projekat i sa ponosom stojim ispred njega i uvek sam na raspolaganju za njih” - rekao je Keselj, poželevši svim učesnicima današnjeg turnira “mirnu ruku I precizan šut”.

  Porodica Stojković iz Parteša, koju čine samohrani otac Milorad i deca Tamara (8 godina), Miloš (7) i Jelena (6), živi od kosovskog i dečijeg dodatka, što nije dovoljno za podizanje troje dece.

  Prema procenama humanitarne organizacije Srbi za Srbe, potrebno je oko 7 hiljada eura da se Stojkovićima obezbedi ono što im je trenutno najpotrebnije a to je poboljšanje životnih uslova rekonstrukcijom kuće i kupovinom novog nameštaja.

  Novac za porodicu Stojković prikuplja se I putem humanitarnog SMS broja 7763.

  Projekat Trojka iz bloka je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena Zvezda i KK Partizan. Izvor: Tanjug


  PULS NARODA