PRETRAGA

IMPLEMENTACIJA JEDNOSTAVNA AKO PRIŠTINA TO ŽELI

 • 02/07/2013 13:42
 • Pregleda: 364
 • http://rtvpuls.com/vesti/implementacija_jednostavna_ako_pristina_to_zeli/2011
 • BEOGRAD, 02.jul  - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u Beogradu ministru spoljnih poslova Švedske Karlu Biltu da će primena briselskog sporazuma Beograd-Priština biti jednostavna ako Priština "bude voljna da je sprovede na način dogovoren u sporazumu", saopšteo je Nikolićev kabinet."Srbija je mnogo truda uložila da se normalizuju odnosi sa Prištinom i pritom je pokazala mnogo trpeljivosti, ali nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, a ako to neko od nje očekuje, uzalud se nada", rekao je Nikolić.
  Bilt je Nikoliću, kako se u saopštenju navodi, čestitao zbog odluke Evropske unije da otpočne pristupne prigovore sa Srbijom, i zbog rezultata u uspostavljanju trajne stabilnosti u regionu.Šef švedske diplomatije je ponudio savetodavnu pomoć svoje zemlje, kako bi Srbija u najkraćem mogućem periodu prošla pristupne pregovore i što brže postala punopravna članica Evropske unije.
  Nikolić je rekao da će jedan od prioriteta politike Srbije biti "rad na učvršćenju stabilnosti i poverenja u regionu", ali pravi test za Srbiju biće napredovanje u evropskim integracijama "jer se tu vrednuju rezultati i parametri, a ne prijateljstva"."Sve što je urađeno u proteklih godinu dana nije učinjeno zato što je to neko tražio od nas, već zato što želimo da Srbija bude moderna i uređena država. To je u interesu građana i njihove budućnosti i na tome ćemo raditi i dalje", rekao je Nikolić Biltu. Izvor: Beta.
   


  PULS NARODA