PRETRAGA

INSEKTORI I ANKETNI ODBOR KREĆU U KONTROLU NA KiM

 • 19/06/2013 14:28
 • Pregleda: 445
 • http://rtvpuls.com/vesti/insektori_i_anketni_odbor_krecu_u_kontrolu_na_kim/1935
 • BEOGRAD, 19.jun - Predstavnici Anketnog obora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju i inspektori iz ministarstava 24. juna počinju kontrolu trošenja budžetskih sredstava na terenu, a pod lupom ekspertskih timova prvo će se naći prosvetne institucije u Kosovsko -mitrovačkom okrugu.Predsednik Anketnog odobra Momir Stojanović saopštio je na današnjoj sednici tog skupštinskog tela, formiranog za utvrđivanje malverzacija i kontrolu trošenja bužetskih sredstava u pokrajini u periodu od 2000. do 2012. godine, da će tri tima sastavljena od eksperata, odnosno inspektora iz nadležnih ministarstava i predstavnika Odbora od 24. do 28. juna obaviti prvu kontrolu na terenu.
  On je saopštio da se Odbor, nakon što su se Državna revizorska institucija i Poreska uprava proglasile nenadležnim za pružanje ekspertske podrške u kontorli, obratio predsedniku Skupštine Nebojši Stefanoviću, a "preko" njega i premijeru Ivici Dacicću i da je odlučeno da se stručna pomoć obezbedi iz resornih ministarstava.Ekspertski deo tima će se tako sastojati od tri predstavnika bužetske inspekcije, jednog poljoprivrednog inspektora, jednog inspektora iz Ministarstva prosvete i jednog iz Ministarstva zdravlja.
  "Od 24. do 28. juna boravićemo u poseti Kosovsko-mitrovačkom upravnom okrugu. Prva poseta koncentrisana je na kontrolu iz domena prosvete, druga će biti u oblasti zdravtsva, kulture... a treća je klučna i baviće se trošenjem budžetskih sredstava na velikim infrastrukturnim objektima. Pokrićemo i socijalu i kao i oblast održivog opstnak i povratska izbeglica", objasnio je Stojanović ne precizirajući kada su planirane naredne kontorle.
  On je precizirao da se u sastavljanju Predloga plana rada rukovodio visinom budžetskih sredstava i predstavkama građana sa Kosova i Metohije dostavljanih Skupštini u poslednjih 12 godina.Stojanović je najavio i da će se Anketni odbor baviti trošenjem budžetskih sredstava u RTB "Trepča", kao i utrošenoj nafti i naftnim derivatima na Kosovu i Metohiji u periodu od 2000. do 2012. godine, ističući bojazan od ozbiljnih zloupotreba u toj oblasti.


  PULS NARODA