PRETRAGA

INTEGRISANO UPRAVLJANJE NA DEBCU

 • r.micanovic
 • 28/02/2013 12:18
 • Pregleda: 834
 • http://rtvpuls.com/vesti/integrisano_upravljanje_na_debcu_/738
 • PREŠEVO,28.februar - Integrisano upravljanje prelazom Debce-Mučibaba prema Kosovu i Metohiji u opštini Preševo počelo je da se primenjuje od jutros.
  Porptarol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković je agenciji Beta rekao da je to drugi prelaz prema Kosovu i Metohiji na području vranjske policije na kojem je izvršeno integrisano upravljanje prelazima po sporazumu "IBM" koji je ranije postignut između pregovaračkih timova Beograda i Prištine u Briselu.
  Stamenković "Na prelazu Debce od jutros u 8.20 počelo je zajedničko upravljanje prelazom, što u praksi znači da su kontejneri srpske i kosovske policije približeni na nekoliko metara razdaljine i da se kontrola putnika i vozila vrši samo jednom, a ne kao što je bilo ranije dva puta na dva kontrolna punkta", kazao je Stamenković.
  Osim na prelazu Debce, kako se prelaz naziva na srpskoj strani, odnosno Mučibabe kako se prelaz naziva sa kosovske strane, integrisano upravljanje prelazom jutros je počelo i na prelazu Mutivode u opštini Priština.
  Ranije je po sporazumu integrisano upravljanje prelazima započeto na prelazu Končulj-Bela Zemlja u opštini Bujanovac, a integrisano upravljanje prelazima funkcioniše i na prelazima Jarinje, Merdare i Brnjak.
   

  Izvor: BETA