PRETRAGA

ISPITIVANJE VODE U GRAČANICI

 • 20/05/2014 12:07
 • Pregleda: 577
 • http://rtvpuls.com/vesti/ispitivanje_vode_u_gracanici/4301
 • GRAČANICA, 20 .maj - Predstavnici opštine Gračanica i regionalnog „Vodovoda“ iz Prištine izvršiće vanredno uzorkovanje vode za piće radi provere zdravstvene ispravnosti.Uzorkovanje vode će se izvršiti na osnovu zahteva opštine Gračanica, nakon saopštenja Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice da je voda neispravna za piće.
  Kako bi se potvrdila zdravstvena ispravnost, direkotor javnih službi Zoran Danilović i stručnjaci iz prištinskog vodovoda izvršiće uzorkovanje vode iz javnih institucija na teritoriji opštine Gračanica (škola, Domova zdravlja i sl.).
  Predstavnici regionalnog Vodovoda u Prištini tvrde da je voda u Gračanici u ispravnom stanju, ali da će zbog elementarnih nepogoda i obilnih padavina poslednjih dana biti izvršene vanredne mikrobiološke analize.Nakon izvršenih analiza biće poznato da li je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.Nakon ispitivanja rezultati će biti saopšteni na sajtu opštine Gračanica, a javnost obaveštena kaže se u saopštenju dostavljenom RTV PULS.
  Inače, na osnovu laboratorijskih analiza koje je sproveo Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici utvrđeno je da je voda u Gračanici neispravna za piće.
   


  PULS NARODA