PRETRAGA

IVANOVIĆ: I ALBANCI ZNAJU DA SAM NEVIN

 • r.micanovic
 • 24/07/2014 13:39
 • Pregleda: 318
 • http://rtvpuls.com/vesti/ivanovic:_i_albanci_znaju_da_sam_nevin_/4557
 • BEOGRAD,24.jul - Apsolutno sam siguran da ću dokazati da sam nevin, ali do tada moram da platim skupu cenu, izjavio je za današnje "Večernje novosti" Oliver Ivanović, jedan od lidera Srba iz južne pokrajine, koga kosovske vlasti od 27. januara drže u pritvoru.
  On smatra da je još u zatvoru radi "veštačkog političkog balansa", pošto su "u toku ili se pripemaju ozbiljni postupci" protiv albanskih političara na Kosovu.
  Na pitanje kako tumači prošlonedeljnu odluku Apelacionog suda da odbije njegovu žalbu na rešenje o produženju pritvora, Ivanović kaže da nije imao prevelika očekivanja, znajući da se u ovako politički osetljivom trenutku Viši sud neće odlučiti na "radikalno rešenje" i pustiti ga da se branim sa slobode.
  "Jer u istom trenutku u toku su ili se pripremaju ozbiljni postupci protiv istaknutih albanskih političara, pripadnika OVK, a i slučaj trogvine organima, koji vode specijalne istražne jedinice Klinta Vilijamsona, administrativno su u završnoj fazi", kaže Ivanović.
  On kaže da su optužbe da je učestvovao u zločinima nad Albancima 1999. godine, same po sebi potpuno besmislene, jer je u vreme tih događaja bio u Prištini i radio zajedno sa mnogo Albanaca koji su i tada dolazili na posao.
  "Imam mnogo sedoka sa kojima sam svakodnevno radio i koji će to posvedočiti. U svakom slučaju, nisam bio regrutovan, niti sam imao ikakvo učešće u ratnim događajima. Nakon toga, bio sam politički aktivan, a moji politički stavovi mogu se lako proveriti na Internetu", istakao je Ivanović.
  Upitan šta je onda pravi motiv za optužbe, on je rekao da ostaje samo ono što od početka tvrdi - da je to stvaranje veštačkog političkog balansa sa nekim raščišćavanjima koja slede kod Abanaca.
  "Da se ne bi izazvao preveliki revolt među njima, potrebno je da se i neko od Srba uhapsi", kaže Ivanović. Izvor: Novosti


  PULS NARODA