PRETRAGA

IVANOVIĆ: PODIĆI NIVO ZAŠTITE OD KORONAVIRUSA NA VIŠI NIVO

 • r.micanovic
 • 02/04/2020 17:25
 • Pregleda: 114
 • http://rtvpuls.com/vesti/ivanovic:_podici_nivo_zastite_od_koronavirusa_na_visi_nivo/27868
 • NOVO BRDO, 2.april - Gradonačelnik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović sastao se danas sa predstavnicima odbora za vanredne situacije svih lokalnih zdravstvenih, bezbednosnih i obrazovnih ustanova, sa kojima je razgovarao o trenutnoj situaciji u opštini i procesu mobilizacije za zaštitu i lakše suočavanje sa koronavirusom.

  Nakon što je evidentirano više potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom u okolnim opštinama, na sastanku je usaglašena potreba za podizanjem stepena zaštite na viši nivo, što podrazumeva da se strogo prate sve preporuke nadležnih institucija kao i preporuke ministarstva zdravlja, navedeno je u objavi Opštine Novo Brdo na Fejsbuku.

  Prema izveštaju Centra porodične medicine u Novom Brdu za sad na teritoriji te opštine nema registrovanih slučajeva obolelih od koronavirusa pa se iz tog razloga savetuje poštovanje svih predviđenih mera predostrožnosti, dodaje se u objavi.

  Кomandir policiske stanice Novo Brdo je obavestio sve prisutne da je povećan broj patrola na terenu i da za sada nema većih problema, kao i da se policijski čas o zabrani kretanja u pediodu od 17 do 6 časova uglavnom poštuje.

  Na sastanku su se svi članovi saglasili da je neophodno praćenje situacije na terenu i izveštavanje kako bi se blagovremeno reagovalo u slučaju pojave inficiranih virusom na teritoriji opštine.
  Izvor: Kosovo Online


  PULS NARODA