PRETRAGA

JABLANOVIĆ SA RASELJENIM ĐAKOVČANIMA

 • 03/04/2015 08:02
 • Pregleda: 171
 • http://rtvpuls.com/vesti/jablanovic_sa_raseljenim_djakovcanima/5766
 • BEOGRAD, 3.april - Predsednik Liste Srpska Aleksandar Jablanović sastao se juče u Beogradu sa predstavnicima Udruženja raseljenih Đakovčana i tom prilikom obećao pomoć u „relaksaciji odnosa izmedju Đakovčana i lokalnog albanskog stanovništva i lokalne vlasti“.
  „Na sastanku smo razmotrili zajedničke akcije i korake koji će u buduće imati za cilj da dovedu do češćeg i nesmetanog dolaska Đakovčana u Đakovicu i to ne samo u dane obeležavanja značajnih pravoslavnih praznika već i češće, u svetlu relaksacije odnosa izmedju raseljenih Djakovčana i lokalnog albanskog stanovništva i lokalne vlasti“, rekao je za TV Most Aleksandar Jablanović. 
  On je dodao da je na sastanku dogovoreno da buduće aktivnosti budu usmerene tako da ne isprovociraju reakciju druge strane već da se uz pomoć argumenata i dobre volje dodje do „kompromisa izmedju Albanaca koji tamo žive i Srba koji žele tamo da dodju, pa i onih koji žele da se vrate i ostanu u Đakovici“. 
  Prvi sledeći veliki hrišćanski praznik je Uskrs i, kako je rekao Jablanović, predstoji veliki posao u smislu pripreme odlaska raseljenih Đakovčana u svoj rodni grad.
  Jablanović je obećao da će u svojstvu predsednik Srpske liste sa te pozicije pokušati da pomogne koliko mogu kod nadležnih kosovskih institucija da Đakovčanima obezbede neophodnu bezbednosti i istakao da je pre svega „neophodna volja lokalnih opštinskih struktura u Đakovici da dolazak raseljenih Srba tog dana prodje bez ikakvih problema“. 
  „Nadam se da ćemo u budućem periodu, ne samo po pitanju odlaska raseljenih Srba u Đakovicu za Uskrs, već i po pitanju obnove i vraćanja njihove uzurpirane imovine uspeti da napravimo neki pomak za mrtve tačke“, naglasio je Aleksandar Jablanović.
  (TV Most)
   
   


  PULS NARODA