PRETRAGA

JAHJAGA IMENOVALA SADIKUA ZA NOVOG OFICIRA ZA VEZU

 • r.micanovic
 • 21/06/2013 09:45
 • Pregleda: 310
 • http://rtvpuls.com/vesti/jahjaga_imenovala_sadikua_za_novog_oficira_za_vezu__/1948
 • PRIŠTINA, 21.jun - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga imenovala je dosadašnjeg ambasadora Kosova u u Hrvatskoj Valjdeta Sadikua za novog kosovskog oficira za vezu u Beogradu, umesto Ljuljzima Pecija koji je podneo ostavku, saopštilo je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.
  Predlog o imenovanju Sadikua je predsednici dostavio ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.
  U saopštenju se ističe da je prethodno Jahjaga stavila van snage odluku o imenovanju Ljuljzima Pecija na funkciju oficira za vezu.
  Peci, oficir za vezu Prištine u Beogradu i bivši kosovski ambasador u Švedskoj, podneo je u sredu ostavku zbog neprihvatanja kritike koju je na njegovu izjavu imao kosovski premijer Hašim Tači.
  U pisanoj ostavci dostavljenoj Jahjagi, Peci je naveo da se na taj potez odlučio jer ga je Tači kritikovao zbog izjava medijima "da se normalizacija odnosa može očekivati tek kada Srbija prizna Republiku Kosovo".
  "Bio sam ubeđen da je državna politika u vezi sa potpunom normalizacijom odnosa sa Beogradom upravo priznanje Srbije, ali izgleda da politika nije takva. U takvim okolnostima ne prihvatam da nastavim rad u diplomatskoj službi Kosova", napisao je Peci u ostavci.
  Peci je u ponedeljak zvanično u Beogradu stupio na dužnost kao oficir za vezu Kosova, pri misiji EU, dok je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini kao oficir za vezu Srbije.
   

  Izvor: TANJUG