PRETRAGA

JEDINI CILJ EU NEZAVISNO KOSOVO

 • 10/06/2013 12:58
 • Pregleda: 427
 • http://rtvpuls.com/vesti/jedini_cilj_eu_nezavisno_kosovo/1871
 • BEOGRAD, 10.jun - Jedini cilj EU još od 2008. godine jeste nezavisno Kosovo, a evropske integracije Srbije isključivo služe kao rezervoar beskrajnih ucena i pritisaka na Srbiju, izjavio je danas portparol DS S Petar Petković.Komentarišući poruke iz EU da se 28. juna neće odlučivati o datumu početka pretpristupnih pregovora Srbije sa EU, već o "zelenom svetlu" za otvaranje pregovora, Petković je rekao da je Srbija od EU dobila "veliko ništa".
  Stav DS S je, kako je ponovio, da Srbija treba da odbaci evropske integracije i proglasi vojnu neutralnost."Nakon zaglušujuće buke da Srbija treba da dobije datum, Brisel nam je saopštio da 28. juna nećemo dobiti datum. Jedini cilj EU još od 2008. godine jeste nezavisno Kosovo, a evropske integracije Srbije isključivo služe kao rezervoar beskrajnih ucena i pritisaka na Srbiju", rekao je Petković.On je dodao da je članstvo u EU "čist fatamorgana", a da su Srbiji jedino namenjene ucene i obmane.
  Petković je naveo da je Srbija ponižavana kada se govorilo da su Kosovo i evropske integracije odvojeni procesi, kada je za kandidaturu pristala na kosovska dokumenta, pa kada je uspostavljena granica, a da je najveće poniženje bilo kada je vlast prihvatila briselske sporazume "kojima se ubija srpska državnost na Kosovu".
  "U svim ovim najnovijim koracima EU je uvek ohrabrivala Srbiju govoreći kako treba da nastavi u tom pravcu, obećavala joj dalji put ka EU, ali je to bio mamac. Vlast je zarad datuma pristala na kosovski pravni okvir, na kosovske zakone, Ministarstvo unutrašnjih poslova, a zauzvrat je dobila veliko ništa", rekao je Petković.
  Aktuelna vlast u Srbiji je, kako je ukazao, nastavila pogubnu politiku i pristala na nastavak razgradnje i razaranja države. Izvor: Beta.