PRETRAGA

JEVTIĆ: NE JURIMO U KOSOVSKU VLADU, ALI ZAKON JE JASAN

 • r.micanovic
 • 07/11/2019 09:40
 • Pregleda: 89
 • http://rtvpuls.com/vesti/jevtic:_ne_jurimo_u_kosovsku_vladu_ali_zakon_je_jasan/25809
 • BEOGRAD, 7. novembar - Predstavnici srpske liste ne jure u kosovsku vladu, ali zakoni su jasni - da vlada bez Srpske liste nije moguća, poručio je danas potpredsednik SL Dalibor Jevtić.

  Jevtić je za RTS rekao da je stabilnost primarni cilj na Kosovu i Metohiji i najavio da će o daljem delovanju danas razgovarati sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Ðurićem.

  "Zakoni su vrlo jasni. Srpska lista je pobednik izbora unutar srpske zajednice i kao takva ima ekskluzivno pravo da bude deo institucija", rekao je Jevtić.

  Jevtić je naveo da Srpska lista ne trči da bude deo vlade nego da gleda šta je interes srpskog naroda.

  "Mi ćemo na ovu temu i na druge teme i danas biti u prilici da razgovaramo sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i predočićemo ono što je važno, kako bi zajednički doneli odluku o našem budućem delovanju", naveo je Jevtić.

  Jevtić je ocenio da poruke koje šalje Kurti ne ohrabruju i da predstavljaju povratak u devedesete.

  "Biće interesantno videti način na koji će on kao budući predsednik vlade delovati. Jedno je biti predsednik partije koja ima tako radikalne stavove kao što ima ''Samoopredeljenje'', drugo je kada budete predsednik vlade, pa u toj vladi imate one koji drugačije misle od vas", smatra Jevtić.

  Kada je reč o reciprocitetu koji je Kurti najavio, Jevtić je naveo da niko ne zna šta to znači i koliko će to uticati na odnose.

  "Takse se moraju ukinuti, ali ako sada uvodite neke mere koje gospodin Kurti najavljuje to znači da ćemo doći u situaciju koja će možda biti teža u odnosu na same odluke oko taksi", kazao je Jevtić.

  Kaže i da Kurtijeve izjave ne ohrabruju nastavak dijaloga u Briselu.
  Izvor: Rts, Tanjug


  PULS NARODA