PRETRAGA

JEVTIĆ: SRBI NA KOSOVU NEĆE BITI ZABORAVLJENI MA GDE ŽIVELI

 • Desk
 • 12/10/2017 14:16
 • Pregleda: 143
 • http://rtvpuls.com/vesti/jevtic:_srbi_na_kosovu_nece_biti_zaboravljeni_ma_gde_ziveli_/16240
 • VELIKA HOČA-ORAHOVAC, 12. oktobar – Potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić poseto je danas Veliku Hoču i tom prilikom svečano otvorio letnju pozornicu, čiju je izgradnju finansiralo Ministasrtvo za zajednice i povratak. 
  Jevtić je istakao je da se realizacijom ovakvih projekata pokazuje da Srbi niti u Velikoj Hoči, niti u ostalim mestima gde žive nisu, ne smeju, niti će biti zaboravljeni.
  “Danas sam ovde da na vrlo konkretan način poručim da niti Velika Hoča, niti Orahovac, niti Srbi u Velikoj Hoči, niti Srbi u Orahovcu, neće biti ostavljeni i zaboravljeni, ni u jednom trenutku. Dajem vam reč da će sve što je rečeno biti urađeno i u Velikoj Hoči i u Orahovcu, ali i u svakom drugom mestu gde naši sunarodnici danas žive", kazao je ministar.
  Jevtić je meštanima Velike Hoče na Miholjdan poručio da je njihova odluka da ostanu i opstanu najhrabrija moguća.
  “Vaša odluka da ostanete i opstanete je jasan poziv svima da uz upornost može da se postigne sve. Ono što je najveći izazov u jednom trenutku, izazov koji smo mi pobedili je jasna poruka i vrlo jasan poziv svima, svakom Srbinu i svakoj Srpkinji, još jednom, vratite se na Kosovo, borićemo se zajedno, budite uporni, opstaćemo i ostaćemo i biće nas više", kazao je ministar.
  Prilikom posete Velikoj Hoči, Jevtić je obišao i “Vinicu Petrović”, i sa vlasnikom razgovarao o načinima boljeg plasmana proizvoda.
  “Bili smo prisutni na sajmu vina u Beogradu, gde je Kancelarija za Kosovo i Metohiju  Vlade Srbije pomogla ljudima iz Velike Hoče da proizvođači vina svoje proizvode prikažu na sajmu i na neki način učine korak više ka otvaranju mogućih tržišta. Ono što jeste dobar recept je ono što radi Dečanska vinica, jer se njihova vina mogu naći na mnogim mestima na Kosovu, ali i u Srbiji", rekao je Jevtić.
  On je napomenuo da dobra saradnja Privrednih komora Srbije i  Kosova može u mnogome doprineti boljem plasmanu vina i drugih proizvoda koji se proizvode u Velikoj Hoči i Orahovcu.
  Izvor: Saopštenje
   


  PULS NARODA