PRETRAGA

JEVTIĆ I VITIA POZVALI NA SARADNJU PROTIV EPIDEMIJE

 • internet
 • 02/04/2020 14:24
 • Pregleda: 61
 • http://rtvpuls.com/vesti/jevtic_i_vitia_pozvali_na_saradnju_protiv_epidemije/27856
 • PRIŠTINA, 2.aprila - Vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić pozvali su građane i institucije na saradnju u borbi protiv koronavirusa, prenosi Koha.
   
  Na zajedničkoj konferenciji za štampu, Jevtić se zahvalio vršiocu dužnosti ministra zdravlja na pomoći u borbi protiv epidemije koronavirusa.
   
  Vitia je rekao da su zdravstvene ustanove na Kosovu otvorene za članove svih zajednica u pružanju pomoći.
   
  Pozvao je sve građane da sarađuju u cilju zaštite javnog zdravlja na Kosovu i dodao da je vreme da se ojača interakcija sa svim opštinama.
   
  „Moramo da sarađujemo kako bismo mogli da testiramo i pomognemo zaraženima koji imaju simptome u vašoj zajednici. U ovom teškom vremenu pandemije Kovid-19 u celom svetu, mi na Kosovu moramo biti zajedno više nego ikad i pomagati  jedni drugima ", rekao je, između ostalog, Vitia.
   
  N a Klinici za infektivne bolesti u Prištini 44 pacijenta je sa koronavirusom, jedna osoba u teškom stanju
   
  Jevtić je pozvao na poštovanje preporuka medicinskih stručnjaka.
   
  "Ova bolest ne poznaje granice, ova bolest podjednako napada sve ljude. Važno je da pored preventivnog delovanja izveštavamo i o svim simptomima koji ukazuju na to da neko od nas može biti zaražen Kovidom 19", rekao je Jevtić.
   
  Analiza uzoraka iz srpskih zajednica na Kosovu vrši se u Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ u Beogradu, ali je ove nedelje testiranje nekih slučajeva vršeno i u Prištini u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova.
   
  Do sada je zabeleženo pet slučajeva vezanih za koronavirus u srpskim opštinama na Kosovu, četiri na severu Kosova i jedan u opštini Gračanica kod Prištine.
   
  Vest je objavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić.
   
  Izvor: Kosovoonline
   


  PULS NARODA