PRETRAGA

JOŠ BEZ KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA SEVERNE MITROVICE

 • 24/01/2014 10:14
 • Pregleda: 362
 • http://rtvpuls.com/vesti/jos_bez_kandidata_za_gradonacelnika_severne_mitrovice/3577
 • KOSOVSKA MITROVICA, 24.januar - Član kosovske Centralne izborne komisije Nenad Rikalo izjavio je danas da rok za prijavu kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice ističe u sredu 29. januara i da se za to mesto još uvek nije niko kandidovao.Rikalo je rekao da rok za prijavu kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice teče od 21. januara, da kandidati treba da prikupe 100 potpisa podrške i uplate 200 evra depozita.
  Kosovska predsednica Atifete Jahjaga raspisala je izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice za 23. februar a odluku je donela na osnovu Zakona o lokalnim izborima, Zakona o lokalnoj samoupravi i na osnovu dopisa Ministarstva administracije i lokalne samouprave Kosova.
  U prvom krugu izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice u trci za gradonačelnika bilo je pet kandidata, nakon čega se išlo u drugi krug u kojem su učestvovali Oliver Ivanović i Krstimir Pantić koji je pobedio na izborima.
  Gradonačelnik Severne Mitrovice Krstimir Pantić, izabran na lokalnim izborima 3. novembra, nije želeo da potpiše izjavu na materijalu sa oznakama državnosti Kosova, zbog čega se 23. februara ponavljaju izbori.Izvor: Tanjug.
   


  PULS NARODA