PRETRAGA

KAMENOVANA KUĆA ANE RADOVIĆ U LIPLJANU

 • b.antic
 • 20/07/2016 16:17
 • Pregleda: 352
 • http://rtvpuls.com/vesti/kamenovana_kuca_ane_radovic_u_lipljanu/10656
 • LIPLJAN, 20.jul - Nekoliko maloletnih lica kamenovalo je danas oko 12 časova kuću Ane Radović, zaposlene u Domu zdravlja u Lipljanu.

  Prema rečima očevidaca, nekoliko maloletnih lica zasulo je kamenicama zidove i krov kuće uz pogrbne povike i psovke, uglavnom na nacionalnoj osnovi.

  Nije načinjena veća materijalna šteta, ali su meštani uznemireni i uplašeni.

  Ovo je drugi napad na meštane Lipljana i okoline u proteklih par dana.

  Policija je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj.

  “Najoštrije osuđujemo kamenovanje kuće Ane Radović iz Lipljana i tražimo od predstavnika policije da što hitnije identifikuju i privedu pravdi vinovnike ovog nedela. Napad na imovinu Ane Radović je s pravom kod Srba koji žive u ovom gradu uneo bojazan za ličnu i porodičnu bezbednost i opstanak u ovom gradu”, poručuje predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić.
  Podsećamo da ovo nije prvi put da se vrši pritisak na preostale Srbe u Lipljanu, da se objekti koji pripadaju srpskoj zajednici skrnave, da se upućuju pogrdne reči i psovke, a sve u cilju zstrašivanja.
  Samo u toku ove nedelje zabeležena su dva slučaja napada na Srbe i njihovu imovinu.
  Ovakvi slučajevi ne doprinose stabilizaciji i razvoju dobrih međuetničkih odnosa na kojima moramo svi zajedno da radimo, i zbog toga upućujemo apel nadležnim institucijama, pre svega Kosovskoj policiji, da ozbiljno porade na ovom i ostalim slučajevima, koji do sada nisu rasvetljeni, ističe Kostić
   

   

  Izvor: Radio Gračanica
   


  PULS NARODA