PRETRAGA

KANCELARIJA ZA KIM: TRAŽIMO HITNO OSLOBODAĐANJE DVOJICE UHAPŠENIH SRBA

 • b.antic
 • 11/07/2019 16:58
 • Pregleda: 367
 • http://rtvpuls.com/vesti/kancelarija_za_kim:_trazimo_hitno_oslobodadjanje_dvojice_uhapsenih_srba/24362
 • BEOGRAD, 11.jul - Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje nastavak kampanje zastrašivanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji hapšenjem srpskih domaćina i vršilaca važnih javnih funkcija, i tražimo hitno oslobađanje dvojice naših sugrađana koji su juče na administrativnom prelazu Končulj lišeni slobode prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju, kaže se u saopštenju dostavljenom redakciji RTV Puls.

  Jučerašnje privođenje direktora OŠ "Mladen Marković" iz Vitine, Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Dalibora  Dajića je napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi.  

  Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku.

  Zahtevamo da međunarodne institucije na terenu intervenišu kako bi bio sprečen nastavak ove brutalne kampanje, a direktori srpskih škola najhitnije oslobođeni.   

  Srbima na Kosovu i Metohiji mora biti garantovano pravo na obrazovanje, i Srbija će nastaviti da, pružanjem finansijske pomoći i ekonomskim projektima, čini sve kako bi naši građani mogli da, uprkos pritiscima Prištine, žive dostojanstvenim i normalnim životom, navodi se u saopštenju.