PRETRAGA

KANCELARIJA ZA KIM OSUDILA ISPISIVANJE GRAFITA UČK U PASJANU

 • r.micanovic
 • 14/01/2022 18:03
 • Pregleda: 104
 • http://rtvpuls.com/vesti/kancelarija_za_kim_osudila_ispisivanje_grafita_uck_u_pasjanu/37249
 • BEOGRAD, 14.januar - Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane danas osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK.
  Do nove provokacije i pretnje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dolazi u istom danu kada Aljbin Kurti odbija poziv Kvinte i EU da omogući održavanje referenduma u pokrajini.
  Izvesno je da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu.
  U tom smislu i današnji grafit terotističke UČK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može se posmatrati kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od strane institucija u Prištini.
  Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od strane institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču, stoji u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.
  Izvor: Saopštenje