PRETRAGA

KFOR I NOVO BRDO ZAJEDNO U OČUVANJU BEZBEDNOSTI SVIH GRAĐANA

 • rtvpuls
 • 15/03/2019 16:26
 • Pregleda: 273
 • http://rtvpuls.com/vesti/kfor_i_novo_brdo_zajedno_u_ocuvanju_bezbednosti_svih_gradjana/22805
 • NOVO BRDO, 15.mart - Komandant KFOR-a general-major Lorenco Dadario razgovarao je danas sa  gradonačelnikom Novog Brda Svetislavom Ivanovićem o unapređenju saradnje  na polju bezbednosti.
  „Kao što radimo i u drugim sredinama na Kosovu, i ovde možemo da poboljšamo naše aktivnosti u interesu svih građana Kosova, bez obzira na to ko su oni. To je upravo ono što KFOR radi  - obezbeđuje sigurnost svima na Kosovu“, rekao je general Dadario za RTV Puls.
   
  Ocenio je da je bezbednosna situacija na Kosovu generalno dobra i po mom mišljenju ne preti nekakvim incidentima. Međutim, retorika koje se često čuje u javnosti ne pomaže mnogo.
   
  „Zato bih poručio svima da spuste ton i pomognu nam da sačuvamo sigurnost u ovoj oblasti“, poručio je Dadario.
   
  Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović upoznao je komandanta KFOR-a sa svojim viđenjem bezbednosne situacije i posebno sa intenziviranjem krađa u ovoj opštini u poslednje vreme.
   
  „Vodimo učestale razgovore sa svim nadležnim službama kako bi osigurali bezbednost, ne samo na teritoriji opštine Novo Brdo, nego na čitavoj teritoriji Kosova“, izjavio je Ivanović i najavio veće uključenje KFOR-a i u lokalnim sredinama. 
   
  U poslednja tri dana, u opštini Novo Brdo ukradeno je sedam goveda, a nijedan počinilac nije otkriven. Na sličan način u poslednjih desetak godina, ukradeno je više od 150 grla krupne stoke, a materijalna šteta je veća od 150 hiljada evra. 
   
  S obzirom da je Novo Brdo jedna od najsiromašnijih kosovskih opština, u lokalnom budžetu nema para da bi se šteta nadoknadila oštećenim porodicama, koje su uglavnom veoma siromašne i mahom žive od prodaje mleka i sira. 
   


  Video