PRETRAGA

KFOR OKONČAO PRAĆENJE NALEPNICA, PREUZELA KOSOVSKA POLICIJA

 • b.antic
 • 16/10/2021 16:10
 • Pregleda: 76
 • http://rtvpuls.com/vesti/kfor_okoncao_pracenje_nalepnica_preuzela_kosovska_policija/36096
 • KOSOVSKA MITROVICA, 16. oktobar - Kosovska policija preuzela je u potpunosti praćenje procedure primene lepljenja nalepnica na tablice vozila, pošto je jutros u 8.00 časova okončan period od dve nedelje koliko je KFOR kontrolisao primenu dogovora u Briselu o tablicama na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

  KFOR će ipak, i u narednom periodu preko Tima za praćenje kroz patrole nadgledati implementaciju sporazuma na terenu.

  Nalepnice postoje u dve veličine, a postavljeni su posteri sa objašnjenjem kako se koriste.

  Prema proceduri o primeni nalepnica, vozač izađe iz automobila i prelepi tablicu, što kontroliše policija.

  Komandant KFOR-a Federiko Federiči, tokom čijeg mandata je postignut sporazum, rekao je za Tanjug, da je sa zadovoljstvom prihvatio briselKosovska ski sporazum između Beograda i Prištine o tablicama.

  "Rado sam prihvatio briselski sporazum. Mogu reći da je Kfor odigrao važnu ulogu tokom ove krize. Imao je blisku saradnju sa Miroslavom Lajčakom, EU, i prirodno, tokom same krize, ja lično, a i ljudi na lokalnom nivou - uspeli smo da održimo kontakt sa svim institucijama - policijom, ali i gradonačelnicima opština na severu. Glavni cilj, naglašavam, bio je da pokusamo da smirimo situaciju, da bude što je moguće mirnija, i da izbegnemo eskalaciju tenzija", rekao je Federiči.

  Predviđeno je da ovaj sporazum, koji su postigli predstavnici Beograda i Prištine, traje narednih šest meseci, do kada se očekuje pronalaženje trajnog rešenja.

  Izvor: Tanjug