PRETRAGA

K.M: UHAPŠEN SIN ŠEFA POLICIJE

 • r.micanovic
 • 09/04/2015 14:59
 • Pregleda: 299
 • http://rtvpuls.com/vesti/km:_uhapsen_sin_sefa_policije_/5828
 • KOSOVSKA MITROVICA, 09.april - Dva osobe srpske nacionalnosti A.B.(22) i U.K. iz Kosovske Mitrovice uhapšene su zbog sumnje da su deo veće grupe u koju su uključeni i Srbi i Albanci, a koja se bavila držanjem i rasturanjem narkotika.
  Oni su uhapšeni juče i određen im je pritvor od mesec dana i nalaze se u pritvoru u Gnjilanu.
  Branilac U.K. advokat Miodrag Brkljač rekao je da im je pritvor određen zato što je sudija za prethodni postupak našao da postoji opasnost da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli da pobegnu ali i zato što postoji sumnja da bi mogli da ponove delo.
  Dva Albanca su već u pritvoru i vezi s obim slučajem, rekao je advokat, a navodno je umešan još jedan Srbin, ali on nije u pritvoru.
  Najavljujuhci žalbu Brkljač je rekao da su osumnjičeni čim su saznali da ih traži policija sami došli iz centralne Srbije i sa advokatima otišli u policijsku stanicu u južnom delu Mitrovice.
  "Tamo su dali izjave i odmah su odvedeni kod sudije za prethodni postupak koji im je na predlog tužioca odredio pritvor. Mi smatramo da opasnost od bekstva ne postoji jer oni da su hteli da beže oni se ne bi ni pojavljivali", eekao je Brkljač Tanjugu.
  Uhapšeni A.B. (22) sin je regionalnog šefa operative kosovske policije za Mitrovicu Sever Željka Bojića, koji je Tanjugu rekao da je njegov sin punoletan i da zakonska procedura mora da se ispoštuje
  Advokat A.B. Faruk Korenica za Tanjug je rekao da su ispred zgrade suda u Vučitrnu, gde su juče bili A.B. i U.K. bila dva policijska vozila sa policajcima naoružanim dugim naoružanjem, što je, objasnio je, praksa kod teških krivičnih dela.
  "Kad sam ušao u zgradu suda video sam ponovo policajce sa dugim naoružanjem i nisam mogao da verujem da se čuva A. B. sa njegovim navodno saizvršiocem", rekao je Korenica dodajući da je u vezi s ovim slučajem, posebno kada je u pitanju njegov branjenik, postojao ogroman pritisak javnosti odnosno albanskih medija.
  "Dosta novinara je tražilo izjavu od mene kao branioca A.B. i dovodili su ga u vezu sa njegovim ocem Željkom Bojićem, koji je izvanredan policajac, dao je ogroman doprinos u smirivanju i policijske i bezbednosne situacije na severu Kosova. Ubeđen sam da je ova mera određana zbog ogromnog pritiska javnog mnjenja, odnosno albanskiih medija i mislim da neko pošto - poto želi da zloupotrebi autoritet njegovog oca", naveo je Korenica koji je najavio žalbu na odluku o pritvoru. Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA