PRETRAGA

KOSOVO I SRBIJA RAZGOVARAJU BEZ POSREDNIKA

 • 29/03/2015 18:50
 • Pregleda: 253
 • http://rtvpuls.com/vesti/kosovo_i_srbija_razgovaraju_bez_posrednika/5708
 • ŠILOVO, 29.mart – Televizija Puls emitovala je prvu od devet epizoda iz serijala Tema u produkciji Internews-a I  BIRN-a iz Prištine. Glavni pregovarač Kosova, Edita Tahiri i bivši glavni pregovarač Srbije, Borislav Borko Stefanović, pristali su da rasprave  pred javnošću ono o čemu su se dogovorili tokom pregovora u Briselu. Dvoje političkih lidera, koji su po prvi put, bez posrednika Roberta Kupera, razgovarali  u emisiji “Tema”, slažu se da nemaju isto mišljenje o potpisanim sporazumima. 
  U prvom televizijskom mostu Prištine i Beograda, dvoje emisara iskazali su međusobno nestrpljenje dok su vodili raspravu o političkim konceptima koje predstavljaju pred domaćom javnošću. Tokom debate, Tahiri i Stefanović iznose detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti u vezi sa pregovorima o vrlo kontraverznom pitanju integrisanog upravljanja granicom – IBM, o prepisci između visoke predstavnice EU, Ketrin Ešton sa liderima Srbije i Kosova, problematičnom severu i drugim pitanjima.
  “Tema” u produkciji Internews Kosova i Balkanske mreže istraživačkog novinarstva – BIRN je deo serije neformalnih debata o dijalogu između Prištine i Beograda, koje će se emitovati na Kosovu i u Srbiji, a u cilju demistifikacije procesa pregovora između dve zemlje.
   
   


  Video


  PULS NARODA