PRETRAGA

KOSOVO JE POTPISALO TRGOVINSKE SPORAZUME SA VELIKOM BRITANIJOM I SEVERNOM IRSKOM

 • b.antic
 • 03/12/2019 13:45
 • Pregleda: 67
 • http://rtvpuls.com/vesti/kosovo_je_potpisalo_trgovinske_sporazume_sa_velikom_britanijom_i_severnom_irskom/26137
 • PRIŠTINA, 03.decembar - Vršilac dužnosti ministra trgovine i industrije Kosova Endrit Šalja i ambasador Velike Britanije Nikolas Abot potpisali su sporazume o partnerstvu, trgovini i saradnji Kosova sa Velikom Britanijom i Severnom Irskom, prenosi Klan Kosova.

  Šalja je rekao da će dobra saradnja sa Britanijom biti nastavljena i ubuduće, dodajući da ovaj sporazum, pored ekonomskih aspekata, jača političke veze i potvrđuje državnost Kosova.

  „To je korak napred koje će Kosovo zajedno sa Ujedinjenim Kraljevstvom postići u budućnosti. Čak i nakon što Velika Britanija napusti Evropsku uniju, naši sporazumi se nastavljaju. Ovaj sporazum ne samo da utiče na privredni i trgovinski sektor, već i jača političke veze i potvrđuje državnost Kosova. Drago nam je što smo postigli ovaj uspeh do kraja našeg mandata”, naveo je ministar.

  Ambasador Abot je rekao da se raduje potpisivanju sporazuma, za koji kaže da je važan korak ka jačanju odnosa između dve države.

  „Srećan sam što smo danas potpisali sporazum, to je važan korak. Videćemo šta će biti što se tiče izlaska iz EU. Međutim, postignuti sporazumi ostaju. Imamo sporazum sa Kosovom i to je vrlo važno”, rekao je Abot.

  Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova
   


  PULS NARODA