PRETRAGA

KOSOVSKA MITROVICA: I NAMA JE TEŠKO, ALI ŠALJEMO SVU POMOĆ

 • 18/05/2014 16:25
 • Pregleda: 336
 • http://rtvpuls.com/vesti/kosovska_mitrovica:_i_nama_je_tesko_ali_saljemo_svu_pomoc/4293
 • KOSOVSKA MITROVICA, 18.maj - Iz svih sredina na Kosovu i Metohiji u kojima živi srpsko stanovništvo, u organizaciji lokalnih samouprava građani se prijavljuju kao dobrovoljci i organizovano odlaze tamo gde je pomoć najpotrebnija. Otvaraju se centri za prikupljanje humanitarne pomoći. U organizaciji Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini, privremeno smeštenog u Kosovskoj Mitrovici u holu Filozofskog fakulteta studenti su u 9 časova otvorili Centar za prikupljanje humanitarne pomoći. Predsednik Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Nemanja Biševac je rekao da je prijavljenih volontera bilo više nego što je bilo potrebno za rad u Centru, a odziv građana više od očekivanog.
  -U našem gradu većinu populacije čine studenti, nezaposlena i raseljena lica, a za samo 6 sati prikupljeno je 390 paketa ćebadi i dušeka, 985 paketa garderobe, 121 paket obuće, 48 paketa pelena i 27 paketa hrane za bebe, 1 paket igračaka, 63 paketa higijene, 3 paketa lekova, 75 paketa hrane, 107 paketa vode od litar i po, 41 balon od 10 litara, 250 balona od 6 litara, 38 paketa mleka – rekao je Biševac koji nije krio radost zbog spremnosti ljudi koji i sami teško žive da se solidarišu i pomognu ljudima u nevolji.Sva prikupljena pomoć je, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Opštini Kosovska Mitrovica i Studentskom centru“Priština“, upućena u distributivne centre u Kraljevu i Beogradu.
  Predsednik Privremenog organa opština Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić je rekao da je opština Kosovska Mitrovica izdvojila 1.000.000 dinara iz opštinskog budžeta za 2014.godinu i nabavku prve pomoći za poplavama ugroženo stanovništvo u Srbiji. Ovim novcem nabaviće se hleb, voda za piće, konzerve, čizme, kabanice i džakovi.On je dodao da Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, takođe izražava punu soliodarnost sa građanima Republike Srpske, koju je pogodio poplavni talas i da će „Privremeni organ prema svojim mogućnostima uputiti pomoć ugroženima u Republici Srpskoj“.-Srbi iz Republike Srpske su uvek bili uz naš narod i u najtežim trenutcima nam pružali nesebičnu pomoć. Zato je vreme da im, iako i sami doživljavamo iste nedaće, pomognemo – rekao je Spirić.
  Sinoć su iz Kosovske Mitrovice krenula 3 autobusa i iz Zvečana jedan sa dobrovoljcima ka ugroženim mestima u Srbiji.Studentski centar „Priština“ – Kosovska Mitrovica je spreman da primi 100 ugroženih građana za koje će biti obezbeđeni smeštaj i hrana, a za pomoć u spremanju obroka je ponudio je svoje mobilne kuvarske ekipe.Izvor: Telegraf.
   


  PULS NARODA