PRETRAGA

KOSOVSKE BEZBEDNOSNE SNAGE POTPUNO OPERATIVNE

 • 09/07/2013 14:06
 • Pregleda: 459
 • http://rtvpuls.com/vesti/kosovske_bezbednosne_snage_potpuno_operativne/2112
 • BRISEL/BEOGRAD, 09.jul - Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen saopštio je da su Kosovske bezbednosne snage danas dostigle pun operativni kapacitet i pozvao pripadnike svih zajednica na Kosovu da se u njih uključe. Kosovske bezbednosne snage dostigle su pun operativni kapacitet i u potpunosti su u stanju da izvrše sve zadatke koji im se povere u skladu sa njihovim mandatom i standardima NATO, naveo je Rasmusen u saopštenju objavljenom na sajtu NATO.
  Rasmusen je čestitao svim pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga na postizanju ovog koraka, a pripadnicima Kfora zahvalio za sve što su učinili kako bi pomogli izgradnju tih snaga. U saopštenju se ističe da misija Kosovskih bezbednosnih snaga ostaje kakva je i bila - da sprovodi operacije zaštite civila, da pomaže civilnim vlastima u slučaju prirodnih katastrofa i drugih vanrednih okolnosti, kao i da će NATO nastaviti da joj pruža pomoć i savete kroz savetodavne i timove za vezu.
  I misija Kfora ostaje nepromenjena - obezbeđivanje bezbednog I sigurnog okruženja za sve ljude i sve zajednice na Kosovu, dodaje se u saopštenju i navodi da će NATO nastaviti da ispunjava tu misiju u skladu sa mandatom UN.
  Budućnost Zapadnog Balkana leži u dijalogu i pomirenju i zato ohrabrujem pripadnike svih zajednica na Kosovu da razmisle o uključivanju u Kosovske bezbednosne snage kako bi one postale istinski multietničke i reprezentativne snage, naveo je Rasmusen u saopštenju. Izvor: Beta.
   


  PULS NARODA