PRETRAGA

KOSOVSKO POMORAVLJE: URUČENI CERTIFIKATI ZA IZRADU BIZNIS PLANOVA

 • internet
 • 16/09/2020 14:53
 • Pregleda: 1074
 • http://rtvpuls.com/vesti/kosovsko_pomoravlje:_uruceni_certifikati_za_izradu_biznis_planova/30555
 • V.ROPOTOVO, 16.septembar – Ministarka kulture, omladine i sporta Kosova Vljora Demaći uručila je danas u Velikom Ropotovu  60 certifikata polaznicima seminara „Znanjem do posla“ koji učestvuju u edukaciji pisanja biznis planova. Seminaru, koji je trajao 10 dana, prisustvovali su mladi od 18 do 24 godine iz srpske i romske zajednice iz opština Ranilug, Novo Brdo, Kamenica i Parteš.
   
  „Drago mi je što sam danas sa vama da bih uručila certifikate, ali sam srećna i zato što mogu da najavim još jednu dobru vest, a to je otvaranje Omladinskog centra u Velikom Ropotovu, koji pokrećemo u saradnji sa opštinom Ranilug, a koji će služiti upravo vama, za vaš razvoj i edukaciju“, izjavila je ministarka Demaći.
   
  Iako je vreme pandemije koronavirusa, najveći problemi mladih na Kosovu nisu se menjali. I dalje je to velika nezaposlenost zbog čega sve više mladih želi da napusti Kosovo, rekla je Demaći.
   
  Jedan od učesnika seminara Stefan Stojanović iz Parteša kaže da je ovaj oblik edukacije bio veoma koristan jer je reč o znanjima koje ne mogu da steknu tokom redovnog školovanja.
   
  „Mnogo će mi to značiti za pokretanje sopstvenog biznisa i očekujem da ću u narednom periodu za moje poslovne ideje dobiti i finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta“, kazao je Stojanović.
   
  Direktor nevladine organizacije Centar za depolitizaciju kosovskog društva Nebojša Simić, koji je i organizator seminara i predavač, napominje da su svi učesnici koji su dobili certifikate zapravo stekli i licencu koju mogu da iskoriste prilikom aplikacije za „start ap“ projekte.
   
  „Biće mi izuzetno drago ako od ovih naših 60 polaznika, barem šestoro – sedmoro pokrene sopstveni biznis i tako obezbedi sigurnu egzistenciju za sebe i svoju porodicu, a samim tim i opstanak na ovim prostorima“, rekao je Simić.
   
  Pored ministarke Vljore Demaći, ceremoniji uručivanja certifikata u Velikom Ropotovu prisustovali su i: direktor u Ministarstvu Dževad Bajrami i predstavnik lokalne samouprave opštine Ranilug Miloš Tomić.
   
  Novinar: Jovan Simić
   


  Video


  PULS NARODA