PRETRAGA

KOŠTUNICA: DATUM ĆE BITI ULTIMATUM

 • 07/03/2013 09:47
 • Pregleda: 569
 • http://rtvpuls.com/vesti/kostunica:_datum_ce_biti_ultimatum/810
 • BEOGRAD,07.Mart - Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da se Srbija nalazi pred presudnim odlukama koje će odrediti sudbinu zemlje, da joj je EU datumom postavila ultimatum i da je u interesu Srbije da propadnu "lažni pregovori sa Prištinom".

  "Evropska unija je postavila svoj ultimatum za datum i sada je na novoj vlasti da odluči kojim putem dalje: da li ćemo sudbinu vezati za posrnuli projekat EU ili ćemo se okrenuti slobodnom ekonomskom razvoju, samostalnosti i političkoj neutralnosti Srbije", istakao je Koštunica u intervjuu današnjim "Novostima".

  On smatra da je najbolji scenario da sadasnji pregovori Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Brisela propadnu, da Srbija ne dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU i da se posle toga raspišu izbori i da se promeni kurs državne politike.

  Koštunica je upozorio na to da su pred zemljom ključni dani i da odluke koje se donesu mogu da ostave dalekosežne posledice po Srbiju. On smatra da je jedina šansa da Srbija opstane zamrzavanje kosovskog pitanja, jer svako rešenje koje sada hoće da nametnu EU i Amerika vodi stvaranju nezavisnog Kosova.

  Koštunica smatra da Srbija treba konačno da se zahvali Briselu i da se okrene svojim državnim, nacionalnim i privrednim interesima. On je ocenio da bi bilo od najveće važnost da se raspišu izbori u Vojvodini i da se smeni vlast DS, koja je glavni inicijator donošenja protivustavnog Statuta i pravljenja države u državi.
   

   


  PULS NARODA