PRETRAGA

K.POMORAVLJE: DO SADA VAKCINISANO OKO 3.000, REVAKCINISANO 2.000 LJUDI

 • internet
 • 03/03/2021 16:07
 • Pregleda: 672
 • http://rtvpuls.com/vesti/kpomoravlje:_do_sada_vakcinisano_oko_3000_revakcinisano_2000_ljudi/32954
 • ŠILOVO, 3.mart - Do sada je u Domu zdravlja u Bujanovcu vakcinisano oko tri hiljade građana iz Kosovskog Pomoravlja, a više od dve hiljade je primilo i drugu dozu. 
   
  “U Bujanovcu imamo naših pet ekipa sa pet lekara i deset medicinskih sestara, u svakom momentu ide po 10 vakcina, veoma brzo se radi. Kompletnu logistiku obezbeđujemo mi, u saradnji sa Kancelarijom za KiM i Vladom Republike Srbije, a kolege iz Bujanovca su dobro domaćini, na čemu im zahvaljujemo. Vakcine dolaze redovno i na vreme i svakodnevno šaljemo naše pacijente na vakcinaciju, tako da čitava aktivnost ide dobro”, kaže za Puls direktor Zdravstvenog centra Gnjilane doktor Zoran Perić.
   
  Vakcina ima dovoljno, ali je na građanima da urade prvi korak i prijave se u jednu od 30 ambulanti širom Kosovskog Pomoravlja.
   
  “Od onog momenta kada se prijave, samo čekaju dalje instrukcije. Prevoz je obezbeđen i neko će ih obavestiti o terminu za vakcinaciju. Posle prijave sve je u našim rukama”, kaže Perić.
   
  Britanski soj se pojavio i u Kosovskom Pomoravlju i poslednjih dana znatno pogoršao epidemijsku situaciju. Bolnica je sve punija,  klinička slika je znatno teža, a većina obolelih ima potrebe za visokim protokom kiseonika i desetodnevnom terapijom, kažu lekari. 
   
  A do pre 15-tak sve je bilo drugačije. U čitavoj bolnici tada je bilo samo dvoje na lečenju od korone, da bi se juče, u dve kovid ambulante u Pasjanu i Ranilugu, prijavilo čak 37 pacijenata koji osećaju simptome koronavirusa. Trenutno je u bolnici desetoro pacijenata, od kojih su šest na kiseoniku.  
   
  Vakcinacija je jedini način da se pobedi globalni neprijatelj – korona, a lekari iz Zdravstvenog centra Gnjilane pozivaju sve, a naročito mlade, da se prijave i tako zaštite i sebe i starije.
   
  Novinar: Jovan Simić
   


  Video


  PULS NARODA