PRETRAGA

KURTI ZATRAŽI KAŽNJAVANJE ODGOVORNIH U SLUČAJU RAČAK

 • internet
 • 15/01/2020 12:07
 • Pregleda: 77
 • http://rtvpuls.com/vesti/kurti__zatrazi_kaznjavanje_odgovornih_u_slucaju_racak/26648
 • RAČAK, 15.januar - Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti povodom 21. godišnjice, kako se navodi, od ubistva civila u Račku odao je počast kraj spomen obeležja naglasivši da je obaveza institucija da svi koji su naredili i počinili masakr budu kažnjeni.
   
  Kurti je rekao da je Račak podigao svest u demokratskom svetu i doveo do intervencije NATO, dodajući da “poricanje pravde predstavlja trajni zločin protiv naroda i države Kosovo”.
   
  "Vest o masakru u Račku šokirala je i prestravlila Kosovo, ali ga učinila svesnim i alarmirala demokratski svet i međunarodnu diplomatiju.
   
  Masakr u Račku bio je presudan za NATO da bombarduje Miloševićevu Jugoslaviju, a 21 godinu kasnije nema pravde za žrtve i porodice. 
   
  Ovo poricanje pravde predstavlja trajni zločin protiv našeg naroda, naše države, to je obaveza lokalnih institucija i naših međunarodnih partnera da priušte pravdu, izvrše pritisak na Srbiju tako da svi zločinci koji su to počinili i oni koji su naredili masakr u Račku budu izvedeni pred sud i osuđeni ", rekao je Kurti.
   
  Izvor: Kosovoonline


  PULS NARODA