PRETRAGA

LJIMAJ RUŠI TAČIJA !

 • 24/09/2013 10:04
 • Pregleda: 537
 • http://rtvpuls.com/vesti/ljimaj_rusi_tacija_/2726
 • PRIŠTINA, 24.septembar - Jedan od osnivača Demokratske partije Kosova (DPK) premijera Hašima Tačija Fatmir Ljimaj, zajedno sa predsednikom parlamenta Jakupom Krasnićijem danas je u Mališevu, svom rodnom gradu, pozvao građane da na predstojećim izborima glasaju protiv Tačija i DPK."Pozivam vas da glasate za Građansku inicijativu za Mališevo, ali pozivam i sve građane Kosova da ne glasaju za DPK. Niko nema pravo da ljudima preti kako bi im promenio mišljenje. Jadan je taj koji tako radi a jadna je i ta vlast koja tako preti", rekao je Ljimaj na skupu u Mališevu, prenose kosovski mediji.U sedištu DPK u Prištini poziv Ljimaja da se glasa protiv DPK se tumači različito.
  Generalni sekretar DPK Basri Musmurati kaže da je pravo svakog pojedinca da se orijentiše ka onom što misli da je za njega dobro.S druge strane, jedan od osnivača DPK Rustem Mustafa je rekao da unutrašnje procese u partiji vodi Tači sa još sedam potpredsednika partije i oni treba da daju mišljenje o ovim događajima. Prema oceni jednog bivšeg člana Glavnog odbora DPK, ovo je snažan "politički nokdaun" za Tačija i DPK jer premijer ovim definitivno gubi deo poslanika u skupštinu Kosova i time i većinu u parlamentu, što veoma brzo može da dovede do vanrednih parlamentarnih izbora.
  "Današnji momenat liči na situaciju s Demokratskim savezom Kosova kada je došlo do podele i gubljenja vlasti. Tači je sada u milost i nemilosti Ramuša Haradinaja. U slučaju da mu Haradinaj bude dao podršku u parlamentu, onda odvojeno krilo LJimaja neće uspeti da ruši Tačija, a ukoliko Haradinaj odluči da pusti niz vodu Tačija onda Tačiju nema spasa", kaže za Tanjug taj bivši član Glavnog odbora DPK. Izvor: Press.

   


  PULS NARODA