PRETRAGA

MARKO ĐURIĆ ČESTITAO KURBAN BAJRAM

 • r.sipetic
 • 10/08/2019 12:06
 • Pregleda: 126
 • http://rtvpuls.com/vesti/marko_djuric_cestitao_kurban_bajram/24719
 • BEOGRAD, 10. avgust - U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, upućujem najiskrenije čestitke povodom sutrašnjeg velikog verskog praznika Kurban bajrama.
  Bajramski dani uvek i iznova ukazuju na neprolazne vrednosti utkane u zajednički život, na razumevanje i poštovanje raličitosti i na značaj multietničkog i multikonfesionalnog sklada jednog društva.   
  Ujedno, ovaj veliki praznik je simbol brige prema bližnjima, simbol topline i radosti, susretanja i darivanja. Takođe, praznični dani nas sve zajedno podsećaju koliko je važno oprostiti, izmiriti se i okrenuti se siromašnima i nemoćnima, pomoći im i pružiti reči utehe. 
  Zato, neka nam opšte dobro bude cilj kome ćemo zajedno težiti, a Kurban bajram još jedno nadahnuće zajedničkoj nameri da, pored mnogih izazova i iskušenja, istrajemo u afirmisanju vrlina, tolerancije i humanosti, u afirmisanju bogatstva koje donose etničke, kulturne i verske različitosti.
  Sa željom da toplinu i radost uzvišenog praznika provedete u najlepšim duhovnim porukama islama, okruženi porodicom, prijateljima i komšijama, sa kojima muslimani na ovim prostorima vekovima dele istu sudbinu, još jednom vam čestitam Kurban bajram. 
   
  Izvor: Saopštenje     
   
   


  PULS NARODA