PRETRAGA

"MEUČI MOŽDA ZNA PRESUDU IVANOVIĆU"

 • 24/04/2015 09:44
 • Pregleda: 196
 • http://rtvpuls.com/vesti/meuci_mozda_zna_presudu_ivanovicu/5973
 •  KOSOVSKA MITROVICA, 24. april - Ocena šefa Euleksa da nema uslova da Ivanović bude pušten da se brani sa slobode jasno pokazuje da će on biti u pritvoru bar do kraja godine, navode iz SDP-a.
  "Skloni smo stoga da pomislimo da Meuči mozda zna i presudu koja će biti izrečena Ivanoviću i pozivamo ga da nam saopšti i taj detalj", poručuju iz Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda.
  Podsećajući da je od 18. decembra do danas saslušan 21. svedok, GI SDP ocenjuje i da će za saslušanje preostalih 38 svedoka optužbe biti potrebno još sedam meseci.

  Tempo kojim teče sudski proces protiv Ivanovića i još četvorice Srba, navodi na takav zaključak, poručuju iz GI SDP.

  "Stoga izražavamo nevericu da može da se dogodi da Ivanović u pritvoru dočeka i dvogodišnjicu od kada je lišen slobode", stoji u saopštenju.

  Iz GI SDP pitaju Meučija odakle mu saznanja da Ivanoviću neće biti omogućena odbrana sa slobode dok ne budu saslušani svi svedoci, s obzirom da tvrdi da su sudije i tužioci Euleksa nezavisni.

  Oni su upitali šefa Euleksa i zašto nisu dobre garancije koje je vlada Srbije dala za Ivanovića i ostale pritvorene Srbe.

  "S obzirom da po mišljenju Meučija sudija odlučuje da li su garancije za Ivanovića dobre, ne možemo a da ne pitamo zašto garancije koje je vlada Srbije dala nisu dobre. To Meuči kao prvi čovek Euleksa mora da zna", dodaje se u saopštenju.

  GI SDP još jednom je apelovala na nadležne da Oliveru Ivanoviću omoguće da se brani sa slobode, tim pre što, kako dodaju, u dosadašnjem toku postupka nije izdat nijedan dokaz za krivična dela koja mu se stavljaju na teret.
   

   


  PULS NARODA