PRETRAGA

MIKIĆ: GRAĐANI MORAJU DA ZNAJU GDE SE TROŠI NOVAC IZ BUDŽETA

 • r.sipetic
 • 16/08/2016 16:18
 • Pregleda: 560
 • http://rtvpuls.com/vesti/mikic:_gradjani_moraju_da_znaju_gde_se_trosi_novac_iz_budzeta/10971
 • RANILUG, 16. avgust – Gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić sa najbližim saradnicima predstavio je danas na javnoj debati predlog budžeta za 2017. godinu. Cilj ovakvih sastanaka je taj da građani znaju i razumeju kako i gde se troši novac iz javnih prihoda. Gradonačelnik Mikić objasnio je mogućnosti finansiranja opštinske kase. Osim novca iz kosovskog budžeta, on je izrazio očekivanja da će i iz Srbije biti priliva određenih sredstava, kao i iz donacija međunarodnih organizacija na Kosovu. 
  Uz nove projekte za 2017. godinu Mikić je najavio i nova radna mesta.
  „Planiramo otvaranje živinarske farme koja bi bila druga po veličini u Evropi i zapošljavala bi 300 radnika. Pored toga zaposlićemo i 60 radnika u novom Spa centra u Velikom Ropotovu“, istakao je Mikić za Puls.
  Na današnjoj debati plan za 2017. godinu opširnije je predstavio direktor Odeljanja za budžet i finansije opštine Ranilug Dževad Krasnići.
  „Građani su u dovoljnoj meri upućeni u planiranje i trošenje opštinskog budžeta i iskreno se nadam da ćemo moći da ispoštujemo sve njihove zahteve“, rekao je Krasnići.
  Na debati je zabeleženo prisustvovo oko stotinu građana, kao i njihovo aktivno učešće u planiranju budžeta za 2017. godinu.  
   


  Video