PRETRAGA

MINISTAR UDOVIČIĆ URUČIO UGOVORE STIPENDISTIMA

 • 23/04/2015 16:29
 • Pregleda: 268
 • http://rtvpuls.com/vesti/ministar_udovicic_urucio_ugovore_stipendistima/5970
 • K. MITROVICA, 23. April - Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente, Vanja Udovicic, uručio je danas ugovore stipendistima Fonda za mlade talente Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  Za sedmoro najboljih stigle su vredne nagrade. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je akademcima da je na njima najveća odgovornost.
  "Potrebno je da budete izvan situacije, i da odlučno i hrabro nastavite da koračate putem koji vodi do najviših ciljeva", istakao je Udovičić. 
  On je još jednom ponovio da su ovi mladi ljudi najveće zlato koje Srbija ima. Na fakultetima prištinskog Univerziteta studira oko 11 000 studenata. 
  Prvi covek Univerziteta je istakao da narod nikada neće propasti dok ima ovakvu omladinu. 
  "Pred nama, vasim učiteljima i kolegama je zadatak da obrazovanje na Univerzitetu Priština ima kvalitet koji će doprineti da se vi osećate ravnopravnim sa kolegama na univerzitetima u zemlji i širom sveta", dodao je Srećko Milačić, rektor Univerziteta Priština.
  Od 2008. godine Fond za mlade talente stipendirao je 33 studenta prištinskog Univerziteta, a nastavak studija u inostranstvu omogućen je za 12 studenata.
   
  Izvor; TV Most
  Foto: TV Most
   
   


  PULS NARODA