PRETRAGA

MOJSILOVIĆ: KFOR JE JEDINI LEGITIMNI BEZBEDNOSNI AKTER NA KOSOVU

 • r.micanovic
 • 25/11/2021 14:40
 • Pregleda: 17
 • http://rtvpuls.com/vesti/mojsilovic:_kfor_je_jedini_legitimni_bezbednosni_akter_na_kosovu/36622
 • BEOGRAD, 25.novembar - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem, što je bio prvi susret načelnika GŠ Vojske Srbije sa novopostavljenim komandantom Kfora od kada je preuzeo dužnost, prenosi Tanjug.

  General Mojsilović je čestitao generalu Kajariju postavljenje na ovu odgovornu dužnost i naglasio da se od "Kfora, kao jedinog legitimnog bezbednosnog aktera na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojnotehničkim sporazumom, očekuje da stvori uslove za bezbedan i miran život stanovništva na celokupnom prostoru pokrajine".

  Tokom sastanka razgovaralo se i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i aktivnostima koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu i očuvanja i unapređenja bezbednosti na tom prostoru.

  U razgovoru je istaknut značaj direktnih kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i Kfora za stabilnu bezbednosnu situaciju u pokrajini, a posebno u zahvatu administrativne linije prema Kosovu.
  Izvor: Tanjug