PRETRAGA

MUSTAFA NAJAVLJUJE NASTAVAK DIJALOGA SA BEOGRADOM

 • 10/12/2014 19:59
 • Pregleda: 298
 • http://rtvpuls.com/vesti/mustafa_najavljuje_nastavak_dijaloga_sa_beogradom/5008
 • PRIŠTINA, 10.decembar - Novoizabrani premijer Kosova Isa Mustafa, rekao je da će njegova vlada biti angažovana i na nastavku dijaloga sa Beogradom.Mustafa je u intervjuu za „Glas Amerike“ rekao da će vlada raditi na ekonomskom razvoju, jačanju pravosuđa, borbi protiv kriminala i korupcije i bilo koje vrste ekstremizma, ali i na sprovođenju postignutih sporazuma u Briselu.

  „Mi smo zainteresovani da se razgovori odvijaju i da koliko god je moguće relaksiramo odnose sa Srbijom i sa srpskom zajednicom unutar Kosova“, rekao je Mustafa.

  Povodom zahteva Srpske liste za ulazak u vladu Kosova, Mustafa je rekao da je njenim predstavnicima bilo potrebno dodatno vreme za konsultacije, i da to nisu zahtevi koji se ne mogu ispuniti i realizovati.

  Govoreći o Zajednici srpskih opština Mustafa je napomenuo da ona neće imati izvršnu vlast, niti uzimati ništa od lokalne i centralne vlasti. „Zajednica srpskih opština će biti organ usredsređen na interese opština, bilo u ekonomskom razvoju bilo u ostalim ciljevima lokalne vlasti“, kazao je Mustafa. Izvor: Beta.


  PULS NARODA