PRETRAGA

NA KOSOVU POČELO RUŠENJE SUVERENIH DRŽAVA

 • 21/03/2014 07:50
 • Pregleda: 463
 • http://rtvpuls.com/vesti/na_kosovu_pocelo_rusenje_suverenih_drzava/3972
 • KOSOVSKA MITROVICA, 21.mart - Šef kancelarije Ruske Federacije u Prištini Andrej Šugorov izjavio je da je akcija rušenja suvereniteta država počela upravo u Srbiji i na Kosovu i da Rusija nikada neće zaboraviti šta se tada dogodilo. Govoreći na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, na promociji knjige Jelene Guskove "Kosovo i Metohija - rat i uslovi mira", Šugorov je dodao da je nakon toga usledilo rušenje i drugih država i prisutne podsetio na događaje u Iraku, Iranu, Libiji, Siriji, Avganistanu, Egiptu i u Ukrajini.- Niko nije svestan i nije shvatio da Rusija ima granice do kojih može da trpi. Zapadne kolege su prešli tu granicu - rekao je Šugorov i istakao da im Rusija to "neće oprostiti".
  Šugorov je rekao da se Rusija trudila 25 godina da sa zapadom gradi partnerske odnose ali da je to bilo uzalud i naveo da Rusija više nije spremna na kompromise koji idu na štetu njenih i interesa "slovenske braće".- Nadam se da im neće pasti na pamet da vode rat. Stav Rusije je principijelan, nećemo menjati stav prema Kosovu - zaključio je Šugurov.
  Šugorov je dodao da je bio u Prištini 17. marta na liturgiji posvećenoj žrtvama martovskog nasilja 2004. godine i da ga je bilo stid što sa njim nije bilo nijednog predstavnika zapadnih zemalja, koji ni tada nisu uspeli da zauste to nasilje "niti su imali želju da to učine".Izvor: Blic.
   


  PULS NARODA